• Novosti online

  Цркву оснивају верници, а не владе

  Министар одбране Србије Александар Вулин поручио је данас црногорском колеги Предрагу Бошковићу да зна историју, знао би да цркву оснивају верници, а не владе, преноси Танјуг.

  „Знао би и да је у Црној Гори рођен отац оснивача СПЦ Светог Саве, Стефан Немања, Симеон Мироточиви. Да зна историју или да је читао „Горски вијенац”, знао би да није новина да Срби промене веру и са њом нацију, али јесте новина да онима који су остали у вери и нацији покушате отети светиње и прогласити их својима”, изјавио је Вулин на одговор црногорског министра одбране да је аутокефална ЦПЦ историјска чињеница као и да непознавање историје и права „шкоди”.

  „Можете да измислите цркву, нико то не брани, можете изградити нове богомоље, можете и ту цркву регистровати у полицијској станици на Цетињу, можете и Мираша закључком Владе произвести у патријарха, али немојте за тај подухват користити светиње српског народа. Да знате историју своје земље и мог народа, знали би да Срби не напуштају своје светиње”, навео је Вулин у изјави за јавност.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com