• Ekonomija

  CRNA GORA DOMAĆIN PRVE REGIONALNE KONFERENCIJE O PREDUZETNIŠTVU U TURIZMU

  Regionalna konferencija o preuzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u partnerstvu sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, uz podršku kompanije Visa, biće održana u hotelu Palas u Petrovcu, Crnoj Gori,  od 21. do 23. marta 2018. Godine.


  Konferencija će okupiti oko sto preduzetnika iz oblasti turizma iz regiona, kao i prestavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija.

  Značaj Konferencije potvrđuje i najava učešća ministara koji će otvoriti ovaj događaj:

  G-din Pavle Radulović, ministar turizma u Vladi Crne Gore,  g-din Predrag Gluhaković  ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, g-đa Edita Đapo ministarka okoliša i turizma u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ,g-din Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija,   g-din Vladimir Đorđević  generalni direktor kompanije VISA.

  Ovo će biti idealna prilika za sve preduzetnike u turizmu da se predstave budućim partnerima i saradnicima, mogućnost da ostvare nove poslovne saradnje, ali i predstave eventualne novine u svom budućem radu.

   Imajući u vidu da je turizam u zemljama regiona važan privredni činilac i faktor povezivanja, cilj Кonferencije je da okupi privatne kompanije i preduzetnike koji će kroz panele, radionice i dvodnevno druženje imati priliku da se upoznaju sa savremenim trendovima u turističkoj industriji, da razmene kontakte i mišljenja i uspostave nove poslovne dogovore.

  Namera nam je da sagledamo aktuelno stanje, mogućnosti, primere dobre prakse, izazove, načine finansiranja i poslovanja na tržištu, kao i predloge za unapređenje turizma u državama učesnicima.

  U okviru pratećih programa Кonferencije, preduzetnici će biti u mogućnosti da prođu besplatnu edukaciju iz domena razvoja preduzetničkih veština.

  Značaj projekta prepoznali su predstavnici izvršne vlasti i institucija, među kojima su pre svih Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ambasada Crne Gore u Beogradu, koji su i domaćini konferencije, kao i predstavnici vlada Crne Gore, Srbije i Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, čiji će predstavnici uzeti učešće u događaju. Posebno ističemo dvogodišnju podršku projektu kompanije Visa.

  Organizatori Konferencije su organizacije Centar Spektar, Jelek i Korak dalje.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com