Crna Gora

Црна Гора: Милове присталице оправдавају злочине Хитлера над Србима и Јеврејима

То што је Адолф Хитлер „палио Србе, Габеље и Јевреје“ за активисткињу Демократске партије социјалиста Ану Бојовић Радуловић доказ је Хитлерове генијалности.

Поменута је преко друштвене мреже Фејсбук упутила овај коментар који није остао неопажен од стране „Старог либерала“.

anabojovic 1 409x224 Плава крв из ДПС редова: Хитлер је геније што је палио Србе, Габеље и Јевреје

Овдје ћемо навести и „узоран“ примјер који долази са Фејсбук профила Ане Драшковић. Она се придружује нацистичким изливима активиста ДПС-а, говорећи похвално о оцјени Ане Бојовић Радуловић да је Хитлер био геније што је „пали Србе, Габеље и Јевреје“.

„Ти си стварно краљица (…) Геније је био“, поручује Драшковић својој истомишљеници Бојовић Радуловић.

Драшковић је поносна што није Српкиња и истиче да прије била припадница било које друге нације.

anadraskovic1 230x409 Плава крв из ДПС редова: Хитлер је геније што је палио Србе, Габеље и Јевреје

„Плава крв“ активисткиња ДПС-а

ana draskovic eva braun 2 409x229 Плава крв из ДПС редова: Хитлер је геније што је палио Србе, Габеље и Јевреје
Ана Драшковић, Ева Браун

Како је дошло до овог трансфера националног осјећања међу Црногорцима и Црногоркама – питање је за стручњаке психологе. Да ли је староковни узус понашања жена у Црној Гори извитоперен у облик жене која пошто-пото служи своме „господару“ у данашњем времену оличен у потреби служења ДПС-у? Да ли се у Црногоркама јавила жеља да буду ништа мање него нове Еве Браун?

Меденица по други пут међу Србима

Оживљени нацизам у лику активистткиње ДПС-а слави и већ освједочени србомрзац Обрен Меденица, познат по нацистичким коментарима за вријеме последње олимпијаде, када је на свом Фејсбук профилу написао: „Сви који су рођени и живе у Црној Гори, којима су коријени у Црној Гори, а који своју профилну слику украшавају симболом подршке репрезентацији Србије на Олимпијским играма у Рију, а не Црне Горе, су го*на која треба проћерати одавде и забранити им да нос помоле ође икад више. Пи, не могу да псујем овако јавно, нијесам тако ни васпитан, а нема што им не бих рекао. Смрдљиве посрбице! Пи!“

Меденица се недавно придружио коментару поменуте активисткиње ДПС-а Ане Бојовић Радуловић, казавши да „Срби из Црне Горе нијесу народ. То је отпад од једног витешког народа. Црногорског“, додајући да је све то болест за коју не постоји терапија осим „МРШ!“.

anadraskovic medenica 230x409 Плава крв из ДПС редова: Хитлер је геније што је палио Србе, Габеље и Јевреје

Портал ИН4С овом приликом моли читаоце да се уздрже од говора мржње и уједно најављује да ће наставити да прати интернетске објаве активиста ДПС-а повезане са нацистичким реториком.

Јокић: Пријава МУП-у и УП због говора мржње ДПС активисткиња

Предсједница УО ЛГБТ Форум прогреса Црна Гора Бојана Јокић поднијела је данас пријаву Министарству унутрашњих послова и Управи полиције против двије чланице ДПС-а: Ане Драшковић и Ане Бојовић Радуловић због говора мржње, потпиривања на дискриминацију, и позивања на расизам на фејсбуку.

Иако многи сматрају да су писања по фејсбуку неважна не треба заборавити чињеницу да је ово највише коришћена друштвена мрежа, преко које се веома брзо дијеле вијести и постови а која је, на дан избора, када су цензурисане апликације Вајбер и What’sUP једина радила.

Фејсбук може да буде искориштен на добро па се за информације о дневним дешавањима не мора зависити од прорежимских медија и сервираних истина, али због своје распрострањености може послужити управо и као полигон за подстрекавање на мржњу и ширење расистичких порука. Стога, не треба потцијенити моћ друштвених мрежа.

Јокић је послала пријаву у којој тражи да ове институције процијене коментаре двије ДПС активистиње:

„Ово лице је између осталог написало коментаре које промовишу говор мржње и позивају на расизам и Хитлера,“ казала је у својој пријави Јокић.

„Молим Вас да провјерите да ли у говору ове двије особе постоје елементи дискриминације, говора мржње и потпиривања на расну дискиминацију“, написала је Јокић и тражила да о наведеним акцијама буде обавијештена.

Свједоци смо да су аршини правде другачији када се ради о ДПС активистима и члановима а другачији када се ради о обичним грађанима Црне Горе. Тако је прије пар дана Више државно тужилаштво одлучило да судски не гони промотерку ДПС-а Ему Ђухић због посједовања 7,5 грама кокаина, док други грађани Црне Горе, који нису чланови ДПС-а, због два џоинта добијају и до двије године затвора.

Остаје да видимо како ће се надлежни органи, којима се обратила Бојана Јокић, понашати у овом случају.

Извор: http://www.in4s.net

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh