• Novosti online

  Crna Gora od SAD-a kupuje 67 najsavremenijih lakih oklopnih vozila

  Crnogorsko Ministartsvo odbrane dobilo je zvaničnu ponudu američke Vlade za nabavku 67 oklopnih vozila, čija je vrednost 36 miliona dolara, saopšteno je iz tog vladinog resora.

  Potvrda iz crnogorskog Ministartva stigla je nakon što je danas američki državni sekretar Majkl Pompeo rekao u Podorici da je ove nedjelje SAD ponudila Crnoj Gori ugovor o najvećoj prodaji vojne opreme u istoriji dve nacije, koji uključuje isporuku lakih taktičkih vozila vrednih 36 miliona dolara.

  „U narednih dvadesetak dana očekujemo da naša Vlada prihvati ovaj vid poslovnog aranžmana sa Vladom SAD-a i na bazi toga možemo očekivati da u 2020. godini imamo prvi kontingent vozila, odnosno dvadesetak vozila do decembra 2020. godine“, kazala je Alma Ljuljanović Jovićević iz Ministarstva odbrane za Prvu TV.

  Reč je o lakom oklopnom patrolnom vozilu pogodnom za medjunarodne operacije. Dizajnirano je tako da bude jače, sposobnije, fleksibilnije, lakše za transport i popravku, i iznad svega, da pruži bolju zaštitu vojnicima, nego njegov prethodnik hamer.

  Crna Gora će tako postati nakon Amerike i Slovenije, treća država čiji će vojnici moći da koriste ovo vozilo. Prema najavama nabavka vojne opreme biće finansirana iz kredita, ali nije saopšteno više detalja.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com