Gradovi

Crna Gora otvara granice sa EU, ne i sa Srbijom

 

 

Vlada Crne Gore saopštila je da danas otvara granice za države Evropske unije (EU), ali ne i granicu sa Srbijom koja ostaje zatvorena do daljeg.

Savet EU je danas usvojio preporuke o postepenom otvaranju granica EU za državljane 14 zemalja od 1. jula, medju kojima su Crna Gora i Srbija. Crna Gora je ranije najavila da će pratiti politiku EU po pitanju otvaranja granica, ali je danas odlučila samo da otvori granice sa zemljama EU i da sa Srbijom ostanu potpuno zatvorene.

Gradjani u državama članica EU ulaze u Crnu Goru bez ikakvih dodatnih uslova, saopšteno je u kratkoj objavi na Tviter nalogu vlade.

U naknadnoj objavi je navedeno da će Nacionalno koordinaciono telo odlučiti naknadno o politici otvaranja prema ostalim državama. Prilikom odlučivanja biće uzeti u obzir svi relevantni epidemiološki parametri u pojedinoj državi, navodi se u kratkoj objavi.

U medjuvremenu je saopšteno da je od jutros 47 osoba zaraženih na korona virus, a jedna osoba je preminula.

Preminuo je oboleli pacijent iz Petnjice, star 85 godina.

Od 47 novootkrivenih, jedan je importovan, 37 su kontakti prethodno potvrdjenih slučajeva dok se kod devet obolelih traga za izvorom infekcije.

Od sredine juna ukupno je zaraženo 224, troje ih je preminulo, a aktivan je 221 slučaj.

U celoj Crnoj Gori od danas su ponovo zabranjene privatne svečanosti (svadbe, maturske i rodjendanske proslave…). Zabranjen je rad noćnih klubova, barova i diskoteka.

U Rožajama gde ima najviše obolelih zabranjen je rad ugostiteljskih objekata i medjuopštinski saobraćaj, osim hitnih slučajeva i radnih procesa.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh