• Crna Gora

  Crna Gora raspisala poternice za ruskim i srpskim državljanima

  PODGORICA – Specijalno tužilaštvo Crne Gore raspisalo je poternice za dvojicom ruskih i trojicom srpskih državljana zbog formiranja kriminalne organizacije i terorizma u pokušaju, saopštila je ta institucija.

  Kako su naveli iz Specijalnog državnog tužilaštva, poternice se nalaze u Interpolovoj bazi podataka, prenosi danas RTCG.

  „O raspisivanju poternice za srpskim državljanima obavešteni su nadležni državni organi Srbije kojima je Specijalno državno tužilaštvo dostavilo dodatnu dokumentaciju“, navodi se u saopštenju.

  RTCG podseća da je na konferenciji za novinare u novembru glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao da su organizatori kriminalne grupe, za koju je naveo da je planirala terorističke napade i izazivanje nereda na dan izbora u Crnoj Gori 16. oktobra, nacionalisti iz Rusije.

  Katnić je tada napomenuo da ne postoje dokazi da je i država Rusija umešana.

  Prema Katnićevim rečima, organizator je članovima kriminalne grupe „jasno izdao naređenje da se premijer Crne Gore likvidira“.

  Glavni specijalni tužilac Crne Gore je tada istakao da su nadležni državni organi otkrili da je formirana kriminalna organizacija na teritoriji Srbije, Crne Gore i Rusije radi, kako je rekao, „vršenja određenih krivičnih dela – terorizma“.

  „Organizatori te grupe, a to su nacionalisti iz Rusije, su kao početnu maksimu uzeli da se vlast u Crnoj Gori na čelu s premijerom Milom Đukanovićem ne može promeniti na izborima, već da se treba nasilno srušiti. Radi ovog nasilnog rušenja legalno izabrane vlasti, formirali su kriminalnu organizaciju radi vršenja terorističkog akta, koji su planirali da izvrše 16. oktobra u 23 sata uveče“, kazao je tada Katnić, podseća RTCG.

  Foto tuzilastvocg.me

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com