• Gradovi

  Crna kutija: Let palog ruskog aviona trajao 70 sekundi

  MOSKVA – Let aviona ruskog Ministarstva odbrane Tu-154, koji se pre četiri dana srušio u Crno more sa 92 putnika i članova posade, trajao je oko 70 sekundi, izjavio je načelnik službe bezbednosti avijacije ruskih oružanih snaga Sergej Bajnetov.

  On je dodao da je dešifrovanjem crne kutije izračunato da je maksimalna visina aviona iznosila 250 metara, a brzina oko 360 kilometara na cas.

  Vanredno stanje u avionu, naglasio je, trajalo je 10 sekundi, ali prema poslednjim rečima pilota nije moguće utvrditi uzrok pada, preneo je Sputnjik.

  „Šta je sve moguće reći za 10 sekundi? To što je pilot izgovorio daje nam određenu informaciju o tome šta se dešavalo, ali ništa više od toga“, rekao je Bajnetov.

  Prema njegovim rečima, analiza crnih kutija će trajati desetak dana, a zaključi će biti saopšteni za najmanje 30 dana.

  Rusko Ministarstvo odbrane ranije danas je saopštilo da su ljudski faktor i tehnička greška mogući uzroci pada aviona „Tu-154“, dok je ministar saobraćaja te zemlje Maksim Sokolov rekao da „oprema aviona nije radila kako treba“.

  Ministarstvo je istaklo da nije bilo eksplozije u avionu, ali da se još ne isključuje mogućnost terorističkog napada.

  Prethodno je direktor službe za bezbednost letova ruskih vazduhoplovnih snaga Sergej Bajnetov izjavio da na telima putnika i na olupini aviona Tu-154 ruskog Ministarstva odbrane koji se srušio u Crno more , prilikom čega je stradalo 92 ljudi, nisu nađeni tragovi vatre niti eksplozije.

  U međuvremenu, ronioci su pronašli i treću crnu kutiju ruskog aviona, a policijski izvori su ruskoj agenciji Tas rekli da je zapis oštećen, ali da je moguće skinuti deo podataka.

  Vladimir Velengurin/Emergency Situations Ministry Photo via AP

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com