Novosti online

„Црно-бели” комплетни на Задар

Месец дана након што су били у тешким ситуацијама, Задар у серији од шест и Партизан са низом од четири пораза, њихов меч у дворани „Пионир” (21 ч) долази без пуно драме по питању опстанка. „Црно-бели” кошаркаши у 23. колу АБА лиге ипак имају већу потребу за победом, због чега тренер Александар Џикић није сигуран како ће његов тим одиграти.

– Победа би завршила причу о опстанку што је први циљ и питање је како ће се екипа понашати када је пред императивом. Верујем да ће нам енергија коју ћемо потрошити на терену и жеља за победом помоћи да победимо – рекао је стручњак који је преузео Партизан после оног црног периода.

Као и пре две седмице уочи победе против Звезде, „црно-бели” протеклих дана нису тренирали у пуном саставу. Цветковић који је због проблема са леђима одиграо само 11 минута прошлог викенда у поразу од Будућности и Вилсон чији учинак у Подгорици је био један од најслабијих откако је дошао, нису сасвим спремни.

– Прекјуче су почели да тренирају. Наступићемо комплетни, али видећемо у каквом стању. Ова утакмица захтева одређене адаптације у односу на четири које сам водио. За разлику од претходних ривала који имају снажне центре, сада ћемо играти против брзих и високих играча Задра под кошем – напоменуо је Џикић.

Док се Партизан подигао после промене на клупи и корекција у селекцији, Задар се извукао без потреса, упркос отпуштању искусног крилног центра Пашалића који се нашао и на мети звиждука публике у дворани „Крешимир Ћосић”.

– Партизан по саставу не заостаје за прве четири екипе и његов помак је у складу са тим. Морамо да се пазимо шута са спољних позиција и спуштања лопте на Џонса и Витковца. Партизан је име, има традицију, али имамо је и ми, Задар је велики клуб. Овакве утакмице се играју са задовољством – истакао је Анте Назор, тренер гостију, који се боре за пету позицију, на којој нису били од 2009. године.

Цена улазнице за трибину је 300 динара.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh