• Crna Gora

  Crnogorski DF: BIA Srbije nema dokaza o umešanosti DF-a u pokušaj terorizma

  Crnogorska opoziciona partija Demokratski front (DF) saopštila je danas da Bezbednosno-informativna agencija Srbije ne raspolaže dokazima ili informacijama o umešanosti državljana Crne Gore u navodni pokušaj terorizma na izborni dan.

  „BIA ne raspolaže dokazima ili informacijama da je bilo koji državljanin Crne Gore učestvovao u bilo kakvim kriminalnim radnjama vezanim za prošlogodišnja dešavanja u vezi izbora 16. oktobra u Crnoj Gori“, saopštio je DF-a posle susreta jednog od čelnika tog saveza Andrije Mandića s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

  Mandić i Vučić su se sastali u Beogradu. To je njihov treći susret u poslednjih par meseci i od otvaranje istrage o pokušaju terorizma na izbornu dan u Crnoj Gori.

  Tužilaštvo sumnjiči dvojicu čelnika Fronta, Mandića i Milana Kneževića za umešanost u neuspeli plan, a Skupština im je ukinula imunitet.

  Sastanak s Vučićem je organizovan na interesovanje Mandića.

  Dodaje se da je na sastanku dogovorena gradnja Srpske kuće u Podgorici, čiju će gradnju finansirati Vlada Srbije.

  „U Srpskoj kući će, na osnovu dogovora Mandića i Vučića, biti smeštene najvažnije kulturno-prosvetne institucije srpskog naroda u Crnoj Gori. Dogovorena je i kontinuirana pomoć i za druge institucije srpskog naroda, koje neće biti smeštene u ovom prostoru“, navodi se u saopštenju DF-a.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com