Gradovi

Crveni krst: Novčana sredstva za korisnike narodnih kuhinja

BEOGRAD – Dodeljivanje novčanih sredstava za korisnike narodnih kuhinja, dok ne bude okončan postupak javnih nabavki za pripremu obroka, jedino je rešenju u ovom trenutku i to je dobro rešenje, izjavila je danas sekretar Crvenog krsta Beograda Ivana Marisavljević Dašić.

Dašić je Tanjugu rekla da navodi o ukidanju narodnih kuhinja nisu tačni i da je izdvajanje novčanih sredstava, umesto obroka, samo model kako će biti prevaziđen period do okončanja postupka javnih nabavki.

„Ovo je samo jedan model kako će se taj period prevazići i dokaz da postoje razni načini kako ćete pomoći socijalno najugroženijim. U ovom trenutku je ovo jedino rešenje i to je dobro rešenje zato što će korisnici u kontinuitetu nastaviti da dobijaju podršku grada u ovoj formi koja je u ovom trenutku jedina moguća a to je izdvajanje novčanih sredstava za svakog korisnika narodne kuhinje“, rekla je Marisavljević Dašić.

Prema njenim rečima, činjenica je da se narodne kuhinje ne ukidaju i da je davanje novca primer kako je u ovom trenutku u Beogradu moguće relizovati ovaj izuzetno značajan program.

Na pitanje da li su ta sredstva dovoljna, ona je rekla da grad izdvaja onoliko koliko je moguće, ali da je najvažnije da pruža podršku za veliki broj korisnika na svakodnevnoj osnovi, a rec je o blizu 11.000 građana.

Suština je, prema njenim rečima, da će svaki pojedinačni korisnik na mesečnom nivou dobiti 5.000 dinara, što znači da će četvoročlana porodica dobiti 20.000 dinara mesečno.

Foto Tanjug, D. Stanković

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh