Gradovi

Čučković: Nema nikakve afere sa zdravstvenim kartonima

OBRENOVAC – Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je izjavio danas da su svi građani Obrenovca koji su konkurisali za posao u fabrici u izgradnji „Mei ta“ u Bariču pristali na zdravstveni pregled radi zaposlenja i da tu nema nikakve afere, već da je to iskorišćeno u predizbornoj kampanji.

“Kampanja je završena. Svi kada se zapošljavaju moraju da odu na lekarski pregled i ja išao na lekarski pregled kada sam se zapošljavao. Ništa tu nema protivzakonito. Nije urađeno ništa protiv tih ljudi i nema potrebe da se tu pravi afera“, rekao je Čučković odgovarajući na pitanja novinara.

Kako kaže, niko nije uzeo građaninu Obrenovca karton i dao ga nekom na uvid, a da on nije na to pristao.

“To je lako dokazivo i mislim da će (Rodoljub) Šabić uraditi svoj posao profesionalno i da ćemo doći do tog zaključka, jer niko nije bez saglasnosti radnika koji konkurišu za posao dostavljao podatke”, istakao je Čučković.

On je rekao da treba pustiti povrenika za zaštitu informacija Rodoljuba Šabić da uradi svoj posao i sprovede postupak.

Čučković je ponovio da ništa nije urađeo mimo zakona i da je sve javno.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopšto je juče da je po službenoj dužnosti pokrenuo postupak nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Gradskoj opštini Obrenovac.

Povereniku je naveo da mu se obratio veći broj građana povodom vesti, odnosno povodom izjave predsednika Opštine Obrenovac da je tokom pregovora sa potencijalnim stranim investitorom vršena obrada ličnih podataka velikog broja građana, uključujući i 55.000 zdravstvenih kartona građana Obrenovca, te da su podaci stavljeni na raspolaganje kompaniji „Mei Ta“.

Čučković je nakon togha juče saopštio da predstavnici opštine Obrenovac nikada nisu davali na uvid zdravstvene kartone kompaniji „Mei Ta“.

„Predstavnici opštine Obrenovac i ja lično nikada nismo davali na uvid zdravstvene kartone kompaniji „Mei Ta“, niti smo ikada komunicirali sa bilo kojom zdravstvenom istitucijom tokom pregovora o gradnji fabrike „Mei Ta“ u Obrenovcu. Svi zahtevi investitora će biti isključivo ispunjavani u skladu sa postojaćim zakonima Republike Srbije“, poručio je Čučković u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh