Gradovi

Ćulibrk: Ove izbore neće pratiti neizvesnost za privredu

„Privrednici su ranije čekali da vide šta će posle izbora biti, kakva će se vlada formirati i kakava će se ekonomska politika voditi. Čini mi se da u ovom trenuntku ima manje te neizvesnosti, što je dobro sa ekonomske strane“, kazao je Chulibrk novinarima u PKS, gde je održana biznis konferencija o saradnji Srbije i Kine.

BEOGRAD – Ekonomski analitičar i glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk izjavio je danas da će predstojeće izbore, za razliku od ranijih, pratiti mnogo manji stepen neizvesnost za privredu.

„Privrednici su ranije čekali da vide šta će posle izbora biti, kakva će se vlada formirati i kakava će se ekonomska politika voditi. Čini mi se da u ovom trenuntku ima manje te neizvesnosti, što je dobro sa ekonomske strane“, kazao je Ćulibrk novinarima u PKS, gde je održana biznis konferencija o saradnji Srbije i Kine.

Ćulibrk je, ipak, dodao da izbori inače nikada nisu dobri za stabilne uslove privređivanja pošto uvek nose neku vrstu neizvesnosti koju ne vole privrednici.

“Verujem ako su planirane neke nepopularne mere da će u prvih nekoliko meseci biti odložene bar dok se ne završe izbori, čak i drugi krug pokrajinskih izbora dok ne prođe, što znači do maja“, procenjuje on.

Ćulibrk je kazao da 31. maja ističe i rok do kada bi trebalo da se reši sudbina „najvećih bolesnika srpske prvirede, odnosno čuvenih preduzeća u restrukturiranju od kojih će mnoga, verovatno, morati da budu zatvorena pošto za njih nema drugog rešenja“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh