Gradovi

Čupić: Srbija sve bolje mesto za investicije

KOPAONIK – Srbija postaje sve bolje mesto za investicije, a reforme koje su počele da se sprovode 2014. i 2015. godine idu u dobrom pravcu i veoma su važne za podsticanje i popravljanje privrednog ambijenta, smatra direktor predstavništva za Srbiju Atlantik grupe Vladimir Čupić.

On je, međutim, kazao da i dalje kaskamo za drugim zemljama u regionu koje su članice EU, jer naša stopa rasta nije dovoljna, iako je pozitivna.

„Sprovodi se fiskalna konsolidacija, moramo da idemo stopama rasta BDP-a i to je jedini način da smanjimo nezaposlenost koja je osnovni problem“, rekao je Čupić Tanjugu i dodao da su strane investicije bitne pre svega zbog makroekonomskih tokova države.

On smatra da je važno da se podstiče razvoj sistema obrazovanja.

„Važne su mogućnosti da nove tehnologije dođu u zemlju, kao i dobri mehanizmi da se podstiče razvoj sistema obrazovanja. Danas se čini da je to jedno od ključnih pitanja i od toga će zavisiti ukupna ekonomska budućnost zemlje“, rekao je Čupić.

On ističe da je velika stvar zauzdati fiskalni deficit, ali da se nalazimo pred težom fazom, a to su strukturne reforme.

„Odluke koje će vlada morati da donosi u narednom periodu biće izuzetno teške i one moraju biti hrabre“, konstatuje Čupić.

Govoreći o poslovanju Atlantik grupe, Čupić je kazao da je tržište Srbije jedno od najbrže rastućih i da kompanije koje posluju u okviru Atlantik grupe-Soko štark, Fudlend, Grand, pokazuju sve bolje rezultate.

Ta kompanija u Srbiji ostvarila je 200 miiona evra prihoda, a ima 2.000 zaposlenih.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh