Gradovi

Cvijanović: Odluka o koordinaciji EU procesa nije usaglašena

BANJALUKA – Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da sa Vladom RS nije usaglašena Odluka o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH, kako tvrdi predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić.

„Nedopustivo je da predsedavajući Saveta ministara Zvizdić kaže da je tekst Odluke o sistemu koordinacije, koju je usvojio Savjet ministara, poslao entitetskim vladama na upoznavanje. Njegov zadatak je bio ne da upozna entitetske vlade o usvojenom tekstu, već da entitetske vlade uključi u razgovore, da bi tekst, na kraju, nakon njegovog usaglašavanja, bio usvojen na svim nivoima vlasti“, istakla je Cvijanović.

Premijerka RS smatra, stoji u saopštenju, da je „predsedavajući Saveta ministara zloupotrebio sastanak u Banjaluci“ i navela je da je Savet ministara Odluku usvojio 26. januara.

„Na sastanku je dogovoreno da nam Kabinet predsedavajućeg pošalje radnu verziju, a da Vlada Republike Srpske da svoje komentare na njen tekst. Očigledno, on je tada od učesnika sastanka sakrio činjenicu da je Savet ministara Odluku već usvojio“, naglasila je Cvijanović.

Ona je najavila da će se Vlada Republike Srpske „zvanično odrediti prema tekstu Odluke, ali i prema ponašanju Saveta ministara, koji je odlučio da sam, bez uključenosti Vlade Republike Srpske, kreira rešenja o stvarima u kojima Republika Srpska ima jasno izraženu ustavnu ulogu“.

Foto/Video Tanjug, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh