• Novosti online

  Цвијановић потписала Мапу пута о сарадњи РС и Санкт Петербурга

  САНКТ ПЕТЕРБУРГ – Председница Републике Српске Жељка Цвијановић и губернатор Санкт Петербурга Александар Беглов потписали су Мапу пута – активности за реализацију приоритетних праваца сарадње влада Санкт Петербурга и Републике Српске за период од 2019. до 2021. године.

  Председница Цвијановић нарочито је истакла могућност будуће сарадње у образовању, али и у области медицине, што значи да би у наредном периоду требало да буде побољшано стручно усавршавање грађана РС у Русији, и то из различитих медицинских грана, преноси РТРС.

  Мапа сарадње Републике Српске и Санкт Петербурга предвиђа реализацију бројних пројеката у наредне три године, и то из области медицине, туризма, привреде, пољопривреде, културе и образовања.

  Планом су предвиђени рокови за сваки пројекат, чиме је сарадња, како је оценила председница РС, много конкретнија него до сада, преноси Танјуг.

  „Задовољна сам чињеницом да ћемо развијати сарадњу на економском плану и појачати наше трговинске односе. То ће много значити за малу економију Републике Српске с обзиром да ћемо имати системски приступ тржишту целе Русије, а посебно Санкт Петербурга”, нагласила је Цвијановићева.

  Истакла је да је задовољна чињеницом што ће РС учествовати у заједничким пројектима, укључујући и обуку кадрова из РС у Русији у области ветеринарства, фитосанитарне заштите и здравства.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com