Gradovi

Da li će lepa Slovenka postati nova Prva dama SAD?

NJUJORK – Ako Melanija Tramp, supruga mogućeg kandidata Republikanske stranke za predsednika SAD Donalda Trampa, nasledi Mišel Obamu kao američka prva dama, svoj put do Bele kuće će moći da zahvali jednom slučajnom susretu 1987. u glavnom gradu njene rodne Slovenije.

„Odlazio sam sa modne revije u Ljubljani i video je ispred zgrade. Verovatno je čekala drugaricu“, ispričao je za Rojters slovenački fotograf Stane Jerko.

„Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografisanje“, naveo je on.

Rezultat su bile crno-bele fotografije 17-godišnje Melanije Knavs, koje su pokrenule njenu manekensku karijeru koja će je odvesti do Milana i Njujorka, gde će na jednoj zabavi 1998. sresti Donalda Trampa, piše „Jutarnji list“.

Iako njena priča ipak nije bila bukvalno put od trnja do zvezda, život koji ima kao supruga američkog multimilijardera daleko je od njenih skromnih korena u Sloveniji.

Stanovnici gradića Sevnice u jugoistočnoj Sloveniji, gde je Melanija odrasla, kažu da je njen otac prodavao auto delove, a majka radila kao krojačica u tvornici dečje odeće.

Neki mediji navode i da joj je otac bio član Komunističke partije, kao i mnogi drugi u socijalističkoj Jugoslaviji, ali potvrde za to nema.

Iz Trampove kampanje nude malo drugačiji pogled na Melanijino detinjstvo i tvrde da je počela da se bavi manekenstvom već u petoj godini, da joj je otac bio menadžer u automobilskoj kompaniji, a majka modna dizajnerka.

„Otac joj nikad nije bio komunista“, rekla je za Rojters portparol Trampove kampanje.

Bila je uz supruga kad je prošle godine u njujorškom Tramp Taueru objavio da će se kandidovati za predsednika, ali od tada Melanija se sklonila u drugi plan.

Ne dolazi na njegove skupove, na koje Tramp povremeno dovodi decu, ali je zato često spominje.

„Kad sam videla za koga se udala, primetila sam sličnost između Trampa i njena oca“, kaže drugarica iz detinjstva Mirjana Jelančič i dodaje: „Ima fizičke sličnosti, a obojica su radoholičari. Mislim da je u njemu našla srodnu dušu, nekoga sa kim se oseća sigurno“.

Melanijini roditelji i dalje žive u porodičnoj kući sa malim dvorištem i nekoliko voćki, iako mnogo vremena provode u SAD, gde im živi i druga kćerka Ines.

U Ljubljani je Melanija počela baviti manekenstvom pošto je osvojila titulu prve pratilje Mis Slovenije 1992. „Ispočetka je bila sramežljiva, ali je brzo učila i iskazivala interes za svaku pojedinost fotografisanja“, rekao je Jerko i dodao: „Brzo se pretvorila u glamuroznog leptira“.

Buduća gospođa Trump, koja je ubrzo po dolasku u SAD zbog lakšeg izgovora izbacila slovo „j“ iz svog imena, više nije napravila korak natrag.

U Sevnici se ne sećaju da su je tamo videli zadnjih godina. Donirala je, međutim, ambulantno vozilo lokalnom domu zdravlja kako bi proslavila rođenje sina Barona 2006, godinu dana nakon udaje za Trampa. Neki nagađaju da bi druga donacija mogla da stigne ako Tramp postane predsednik.

Jerko, danas 78-godišnjak, i dalje čuva Melanijine fotografije. „Siguran sam da će biti srećna ako joj suprug postane predsednik. Mislim da je vrlo ponosna na njegova postignuća, a verujem i da sam ja ponešto zaslužan za njen uspeh“, rekao je Jerko.

AP Photo/David Goldman

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh