• Zdravlje

  Da li je ovo štetno po zdravlje?

  NogeFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

    Prekrštanje nogu nema negativne efekte na zdravlje, kažu stručnjaci. Analizirajući studije koje su tražile vezu između sedenja prekrštenih nogu i proširenih vena, oštećenih nerava i povišenog krvnog pritiska, stručnjaci su došli do zaključka da „time nećte naneti štetu svom zdravlju, a jedino je važno da ne sedite u tom položaju toliko da noge počnu da vam utrnu.“

  Sedenje u bilo kom položaju dug vremmenski period može da dovede do oštećenja nerava, naglašavaju naučnici, ali to važi za bilo koju pozu.

  Takođe, oni kažu da su nakon studija utvrdili da se krvni pritisak zaista blago poveća kada prekrstimo noge, ali se ubrzo vrati u normalu, te to ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje.

  Kada je reč o proširenim venama, naučnici kažu da sedenje u ovom položaju nema nikakve veze sa tim, već se takav problem javlja uglavnom kao posledica genetuike.

  Dakle, prekrstite noge i ne brinite da ćete time oštetiti zdravlje. U svakom slučaju, ako dugo sedite, u bilo kom položaju, stručnjaci savetuju da se s vremena na vreme protegnete, prošetate.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com