Novosti online

Да ли малокрвне особе треба да једу цвеклу?

Да: Цвекла је поврће карактеристичне црвене боје које се користи у кулинарству и исхрани. Облик јој може бити округао и цилиндричан. Њено богатство минералима, угљеним хидратима, мастима и беланчевинама чини је здравом и честом намирницом. Такође је богата и витамином Бе-12, а у себи има и мале количине кобалта. Позитивно делује код малокрвних особа и деце.

Цвекла се припрема и конзумира лако, а најчешће се кува или кисели. Често се једе и сирова, углавном рендана, као додатак салати. Састојак је и руског националног јела боршч.

Цвекла је биљка богата здравим састојцима. Зато је одавно позната и као лековита биљка која се користила у домаћинству. Такође се користи и у савременој медицини, у лечењу многих болести, акутних фиброзних болести и грипа у почетном стадијуму. Користи се и при регулацији крвног притиска, обично уколико је низак. Повољно утиче на нерве и рад мозга, а поспешује и рад желуца, црева и жучи.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh