Gradovi

Da Rusija nije podržala Asada, u Evropi bi bio rat sa IS

MOSKVA – Zvanicna predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je danas da bi se da nije bilo ruske podrške Siriji, Evropa suočila sa zverstvima terorista takozvane Islamske države i to ne bi bili posebni teroristicki napadi već, kako kaže, pravi rat.

„Nemacka federalna vlada govorila je o šokantnim napadima sirijske Vlade na Alep. Čule su se fraze da bez ruske vojne podrške Asadov režim ne bi mogao da vodi rat protiv sopstvenog stanovništva“, rekla je Zaharova, preneo je Sputnjik.

„Zaista, bez velike podrške Rusije, napredna zapadna javnost, a posebno nemacka, danas bi se tresla od straha i užasavala bi se zverstvima pripadnika DAEŠ-a (IS) koji bi zauzeli i Siriju i okolne regione, ali, što je najvažnije – oni bi stigli do Evrope. I to ne bi bili pojedinacni teroristicki napadi već pravi rat na teritoriji EU“, ocenila je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Ona je izjavila i da americka administracija i njeni saveznici otvoreno štite paravojne formacije u Siriji, što, kako smatra, predstavlja pomoć međunarodnom terorizmu.

Foto Twitter/@mfa_russia

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh