Gradovi

Dačić: Do kraja sedmice rezultati Radne grupe

Dačić: Do kraja sedmice rezultati Radne grupe

BEOGRAD – Radna grupa koja ispituje okolnosti pogibije dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji bi do kraja sedmice trebalo da prezentuju Kolegijumu Ministarstva spoljnih poslova nalaze do kojih su došli, izjavio je danas minstar spoljnih poslova Ivica Dačić.

„Radna grupa bi trebalo do kraja nedelje Kolegijumu, a to su ministar, državni sekretar, generalni skretar, pomoćnici, da prezentuje do kojeg su nalaza došli na osnovu svih izjava“, rekao je Dačić novinarima u Beogradu, navodeći da je ambasador Oliver Potežica dao odgovore na sva pitanja i da se očekuje njegov dolazak u Srbiju u narednim danima.

Kako je objasnio, Ministarstvo će te nalaze dalje saopštiti javnosti i državnim organima.

Dačić je naglasio da se članovi Radne grupe ne bave krivičnom odgovornošću, da oni nisu Tužilaštvo i sud, već da ispituju da li su procedure do kraja poštovane.

Dačić je ponovio da je glavna procedura da ambasador bez dozvole ministra ne može da napušta grad u kojem je postavljen, ali da je u slučaju Potežice postojalo ovlašćenje iz 2012. godine da može da se kreće i bez dozvole ministra.

„To će sve biti uzeto u obzir, kao i zašto je išao tim putem, zašto se nije kontaktiralo sa libijskim službama, nikakvih tajni neće biti“, naglasio je Dačić.

Dačić je dodao da su on i premijer Aleksandar Vučić razgovarali sa porodicama ubijenih službenika i da su se dogovorili da im država pomogne koliko može.

„Ja sam posle toga razgovarao sa njima, pomoći ćemo kada je reč o školovanju dece, Slađanin muž nije zaposlen, videćemo kako ćemo te stvari rešiti, ali mislim da koliko god možemo u okviru zakonskih mogućnosti pomognemo porodicama“, rekao je Dačić, navodeći da je to dug države.

Foto Tanjug, R. Prelić

Preview

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

SNEZANA BOGOSAVLJEVIC BOSKOVIC

Slide

IVICA DACIC

IVICA DACIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh