• Gradovi

  Dačić: Gluposti, Srbiju ne zanimaju dve stolice, već sopstveni interes

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je danas ocenu američkog diplomate Brajana Hojta Lija da Srbija sedi na dve stolice, navodeći da je interesuju samo njeni interesi.

  Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će Srbija nastaviti da radi u skladu sa svojim državnim i nacionalnim interesima bez obzira šta govore sa strane.

  On je rekao je rekao da Srbiju uopšte ne interesuju tudje stolice, niti ima dve stolice, već samo jednu i to je Srbija.

  Kometarišući izjavu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD da Srbija mora jasno da se opredeli, on je ocenio da su to „gluposti“.

  „To su gluposti. Sve su to gluposti. Mislim da su neki ljudi, uključujući i predstavnika Stejt departmenta previše gledali ‘Rat svetova’ i naučno fantistične priče“, rekao je Dačić

  Američki diplomata Hojt Ji koji je ove nedelje u Beogradu učestvovao na ekonomskom samitu i razgovarao sa zvaničnicima Srbije, izrazio je zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka EU, a drugom na putu ka savezu sa Rusijom.

  „Zemlje koje žele da udju u EU moraju jasno da pokažu tu odluku. Ne možete sedeti na dve stolice, naročito ako su tako daleko“, rekao je američki diplomata u Beogradu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com