Gradovi

Dačić i Lajčak o situaciji u regionu i migrantskoj krizi

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas potpredsednika Vlade Slovačke Republike i ministra inostranih i evropskih poslova Miroslava Lajčaka sa kojim je razgovarao o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, situaciji u regionu i aktuelnoj migrantskoj krizi.

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas potpredsednika Vlade Slovačke Republike i ministra inostranih i evropskih poslova Miroslava Lajčaka sa kojim je razgovarao o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, situaciji u regionu i aktuelnoj migrantskoj krizi.

Obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i istaknut je zajednički interes za njihovo dalje produbljiva i jačanje u svim oblastima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić se zahvalio na kontinuiranoj podršci Slovačke Republike evrointegracijama Republike Srbije, a naročito principijelnoj podršci Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Istakao je da „Srbija posebno ceni što je Slovačka na Generalnoj konferenciji Unesko u Parizu glasala protiv prijema tzv. Kosova u tu organizaciju“, navedeno je u saopštenju.

U razgovoru su razmenjena mišljenja i u vezi sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu i situacijom u regionu, bilo je reči i o aktuelnoj migrantskoj krizi.

Lajčak je preneo spremnost Slovačke Republike da sa Republikom Srbijom nastavi da i dalje razvija intenzivnu komunikaciju i saradnju na svim poljima.

Preview

DACIC I LAJCAK

Slide

DACIC I LAJCAK

Slide

DACIC I LAJCAK

Slide

DACIC I LAJCAK

Slide

DACIC I LAJCAK

Slide

DACIC I LAJCAK

DACIC I LAJCAK

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh