• Gradovi

  Dačić: Interesi Srbije neprikosnoveni

  Dačić na dodeli diploma Diplomatske akademije

  BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas diplome polaznicima Diplomatske akademije generacije 2014/2015. godine i poručio da su interesi Srbije, u njenoj izbalansiranoj spoljnoj politici, neprikosnoveni.

  „U okolnostima povećane kompleksnosti međunarodnih odnosa i povišenih tenzija, Srbija se odlučila za principijelnu i izbalansiranu spoljnu politiku u kojoj su njeni interesi, a ne tuđi, neprikosnoveno prioritetni“, rekao je Dačić na otvaraju ceremonije dodele diploma u zgradi Ministarstva spoljnih poslova.

  On je naglasio da se konstantama srpske politike mogu smatrati nastavak napora u procesu pridruživanja Evropskoj uniji uz istovremeno razvijanje prijateljskih odnosa sa Rusijom, SAD, Kinom i drugim zemljama, zaštita srpskog stanovništva i kulturne baštine na KiM, kao i aktivan doprinos stabilnosti u regionu i intenziviranje međunarodne ekonomske saradnje.

  Među najznačajnijim rezultatima srpske politike u 2015. godini, Dačić je izdvojio otvaranje pregovarčkih poglavlja 32. i 35 čime je, kako je ocenio, EU potvrdila da Srbiju doživljava kao ozbiljnu državu sa značajnom ulogom, od koje se očekuje da bude pouzdan partner i to ne samo u regionalnom kontekstu.

  Takođe, kako je rekao, značajno je potpisivanje aneksa Briselskog sporazuma, diplomatske aktivnosti kojima je onemogućeno članstvo Kosova u Unesku, „uspešno“ predsedavanje Srbije OEBS-u i organizovanje Ministarskog saveta OEBS-a u Beogradu, kao i veliki broj poseta na najvišem nivou.

  „Spoljna politika Srbije je u potpunosti posvećena dijalogu kao načinu za rešavanje problema“, smatra Dačić.

  On je polaznicima Diplomatske akademije poručio o da svaki državni službenik, naročito diplomata, mora stalno da ima na umu nacionalne ciljeve i potrebu da bude dostojan njihovog ostvarivanja.

  „Ubeđen sam da, ma koliko budući zadaci bili izazovni, neće biti problem onima koji u sebi, u temeljima lične motivacije, prepoznaju i neguju princip koji je suštinski uslov za bavljenje diplomatskim pozivom, a to je jaka svest o neophodnosti služenja opštem dobru“, poručio je šef srpske diplomatije.

  Dačić je čestitao polaznicima Diplomatske akademije na uspešno završenom Osnovnom programu diplomatske obuke i pozdravio polaznike nove generacije poželevši svima mnogo uspeha u budućem radu.

  Preview

  ZVANICE

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  ZVANICE

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com