Gradovi

Dačić, Klemens: Mora se naći zajedničko rešenje za izbegle

Sastanak ministra Dačića sa zamenikom Visokog komesara za izbeglice UN, Keli Klemens.

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i zamenica visokog komesara Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) Keli Klemens razgovarali su o aktuelnoj izbegličko-migrantskoj krizi i ocenili da predstavlja ozbiljan izazov za koji se mora pronaći zajedničko rešenje.

Dačić je naglasio da Srbija, kao država tranzita, očekuje jedinstveno rešenje na nivou Evropske unije i da ćemo, kao i do sada, nastaviti da činimo napore da pružimo adekvatnu pomoć izbeglicama i migrantima dok su na teritoriji Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Klemens, koja boravi u poseti Srbiji, pohvalila je izuzetne napore koje Vlada Srbije ulaže na zbrinjavanju i pružanju pomoći migrantima.

Obostrano je pozitivno ocenjena dugogodišnja saradnja Srbije sa UNHCR-om na planu rešavanja pitanja izbeglica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i velikog broja interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije.

Istaknuto je da, u aktuelnoj izbegličko migrantskoj krizi, pronalaženje trajnih rešenja za izbeglice i interno raseljena lica u dugotrajnom raseljenju neće biti stavljeno u drugi plan i da će Republika Srbija i UNHCR nastaviti aktivnu saradnju na ovim pitanjima.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva UNHCR u Beogradu, Hans Fridrih Šoder, navodi se u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh