Novosti online

Дачић критичарима власти поручио да је боље да ћуте

Србија неће аплицирати за чланство у НАТО и неће мењати скупштинску одлуку о војној неутралности, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић поручивши критичарима власти, који ову ситуацију користе у кампањи, да је боље да ћуте.

Дачић је новинарима у Хотелу „Москва”, уочи скупа посвећеном изазовима на Западном Балкану, рекао да се у претходним данима није десило ништа додатно што даје још неке елементе на причу о нивоу сарадње са НАТО.

„Све владе после 2000. године су имале то опредељење да се са НАТО граде што ближи односи… Србија је дошла до највише тачке сарадње која не подразумева чланство”, рекао је Дачић.

Србија, поновио је, води политику војне неутралности, што значи да неће припадати ниједном војном савезу.

Дачић је навео и да се ништа ново није десило, да све земље које су партнери, укључујући и Русију, имају сличне споразуме, а да чак постоји и посебан облик сарадње НАТО и Русије.

„Више се то користи у кампањи. Србија не иде у НАТО, то сви знају, и генерални секретар НАТО, то је рекао и премијер и председник државе и ја”, казао је Дачић.

Дачић је додао и да треба погледати шта је све ко потписивао у прошлости, да је Борис Тадић са Кондолизом Рајс потписао договор о имунитетима америчких трупа на подручју Србије и то једнострано, а да најновији споразум предвиђа двоструки имунитет.

(Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh