• Gradovi

  Dačić kritikovao SDS zbog kritikovanja stanja u Srbiji

  Vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je oštro kritikovao neimenovanog funkcionera Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića zbog izjava u inostranstvu u kojima o stanju u Srbiji govori negativno.

  Dačić je u saopštenju odbacio navode neimenovanog „funkcionera u Srbiji opozicione SDS“, istakavši da je važno da Srbija nastavi evropskim putem uz zaštitu državnih intersa.

  „Sagovornici iz EU su mi skrenuli pažnju da je pre neki dan visoki funkcioner Tadićeve stranke boravio u Briselu i zvaničnicima EU preneo da je politička atmosfera u Srbiji nikad gora“, naveo je Dačić, dodavši da je tome obavešten juče na konferenciji u Vahauu, u Austriji.Dačić je naveo i da je obavešten da je taj predstavnik SDS rekao da je u Srbiji „teža nego za vreme režima Miloševića, da se država vodi na nedemokratski način i da dominira autoritarna vladavina što nije u skladu sa evropskim vrednostima, da trpe veliki medijski pritisak…“.

  „Sa druge strane, predsednik Vučić je svakog dana izložen najbrutalnijim napadima i medijskim i političkim.

  Šta je onda suština napada da je u Srbiji diktatura kad u isto vreme komesar (Johanes) Han u ime EU izriče ocenu da je Srbija na veoma dobrom putu?“zapitao je on, navodi se u saopštenju.

  Dačić koji je i lider Socijalističke partije Srbije je ocenio i da je „suština da se nanese šteta Srbiji“ ukazavši da je „političare moguće voleti ili ne voleti, ali ne sme se mrzeti Srbija“.

  „Zato je veoma važno da se u Srbiji sačuva politička stabilnost i nastavi putem koji je započet – evropskim putem uz čvrstu zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa.

  U tome će predsednik Vučić imati moju podršku“, naveo je on.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com