Novosti online

Дачић: Нећемо дозволити да мигранти остану код нас

МИНХЕН – Србија поштује међународне обавезе и став Немачке о мигрантима, али неће дозволити да сви други затворе границе, а да на крају мигранти остану код нас, изјавио је први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић.

Он је синоћ на скупу у Минхену под називом „Сикјурити тајмс прес лаунџ” истакао да последњих десетак година ниједна криза није настала на Балкану, нити економска, нити међународни тероризам, као ни мигрантска криза”, саопштило је Министарство спољних послова.

„Постоји, међутим, могућност да ми сада будемо жртве, јер Србија има незгодан географски положај, окружени смо ЕУ – Грчком, Бугарском, Румунијом. Вама мигранти долазе са Блиског истока и Африке, а нама мигранти долазе из ЕУ. Докле ћемо ми бити жртве ваше неспоспбности да заштитите своје спољне границе?”, питао је Дачић.

Шеф српске дипломатије је на синоћњем скупу, на којем су представљена искуства актуелних и бивших председавања ОЕБС-у и Европској унији, у контексту актуелних дипломатских изазова у Европи, рекао да је за време председавања Србије ОЕБС-ом 2015. године постигнуто је више значајних резултата. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh