Gradovi

Dačić: Niko nema prava da odustne od borbe za pravedniji svet

Rukovodstvo, članovi i simpatizeri Socijalističke partije Srbije obeležili su danas Prvi maj, praznik rada, polaganjem venaca na spomenik vođi socijalističkog pokreta u Kraljevini Srbiji Dimitriju Tucoviću, a lider SPS Ivica Dačić poručio je da niko nema prava da odustane od borbe za pravedniji svet.

BEOGRAD – Rukovodstvo, članovi i simpatizeri Socijalističke partije Srbije obeležili su danas Prvi maj, praznik rada, polaganjem venaca na spomenik vođi socijalističkog pokreta u Kraljevini Srbiji Dimitriju Tucoviću, a lider SPS Ivica Dačić poručio je da niko nema prava da odustane od borbe za pravedniji svet.

Dačić je, pored spomenika na Trgu Slavija, konstatovao da je postoji simbolika u tome što se hrišćanski praznik Uskrs i Prvi maj ove godine obeležavaju istog dana, jer su oba u svojoj suštini imali borbu za pravedniji, slobodniji i humaniji svet.

„Danas kada Srbija prolazi kroz težak period u poslednjih nekoliko decenija, i kada je reč o socijalno-ekonomskom položaju građana i radnika, niko nema prava da odustane od borbe za pravedniji svet“, istakao je Dačić.

On je dodao da bez ekonomski razvijenog društva nema socijalne pravde i da zato SPS daje podršku da se stvori društvo u kojem je moguće da postoji sistem u kojem se poštuju radnička prava i u kojem je nivo socijalne pravde na „zavidnom nivou“ kao u zemljama Evropske unije.

„Zato se nadam da će usaglašavanje našeg zakonodavstva i socijalne prakse, kao i ponašanja poslodavaca prema radnicima, biti usklađeno sa pravnim tekovinama EU“, rekao je Dačić.

Lider SPS-a je podvukao da će ta stranka, kao partija levice, nastojati da čuva tekovine za koje su se izborili radnici krajem 19. veka.

„Borićemo se i za to da u političkom životu Srbije, ta leva opcija, za koju se dokazalo da je mi najdostojnije reprezentujemo, bude paralelno prisutna u državnoj politici kao i neke druge stvari koje definišu Srbiju. A Srbija je po ustavu definisana i kao pravna država i kao država socijalne pravde“, zaključio je Dačić.

Preview

ANTIC I DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

ANTIC I DACIC

Slide

ANTIC I DACIC

Slide

IVICA DACIC

Slide

ANTIC I DACIC

Slide

ANTIC I DACIC

Slide

ANTIC I DACIC

Slide

IVICA DACIC

ANTIC I DACIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh