• Gradovi

  Dačić: Niko nema prava da odustne od borbe za pravedniji svet

  Rukovodstvo, članovi i simpatizeri Socijalističke partije Srbije obeležili su danas Prvi maj, praznik rada, polaganjem venaca na spomenik vođi socijalističkog pokreta u Kraljevini Srbiji Dimitriju Tucoviću, a lider SPS Ivica Dačić poručio je da niko nema prava da odustane od borbe za pravedniji svet.

  BEOGRAD – Rukovodstvo, članovi i simpatizeri Socijalističke partije Srbije obeležili su danas Prvi maj, praznik rada, polaganjem venaca na spomenik vođi socijalističkog pokreta u Kraljevini Srbiji Dimitriju Tucoviću, a lider SPS Ivica Dačić poručio je da niko nema prava da odustane od borbe za pravedniji svet.

  Dačić je, pored spomenika na Trgu Slavija, konstatovao da je postoji simbolika u tome što se hrišćanski praznik Uskrs i Prvi maj ove godine obeležavaju istog dana, jer su oba u svojoj suštini imali borbu za pravedniji, slobodniji i humaniji svet.

  „Danas kada Srbija prolazi kroz težak period u poslednjih nekoliko decenija, i kada je reč o socijalno-ekonomskom položaju građana i radnika, niko nema prava da odustane od borbe za pravedniji svet“, istakao je Dačić.

  On je dodao da bez ekonomski razvijenog društva nema socijalne pravde i da zato SPS daje podršku da se stvori društvo u kojem je moguće da postoji sistem u kojem se poštuju radnička prava i u kojem je nivo socijalne pravde na „zavidnom nivou“ kao u zemljama Evropske unije.

  „Zato se nadam da će usaglašavanje našeg zakonodavstva i socijalne prakse, kao i ponašanja poslodavaca prema radnicima, biti usklađeno sa pravnim tekovinama EU“, rekao je Dačić.

  Lider SPS-a je podvukao da će ta stranka, kao partija levice, nastojati da čuva tekovine za koje su se izborili radnici krajem 19. veka.

  „Borićemo se i za to da u političkom životu Srbije, ta leva opcija, za koju se dokazalo da je mi najdostojnije reprezentujemo, bude paralelno prisutna u državnoj politici kao i neke druge stvari koje definišu Srbiju. A Srbija je po ustavu definisana i kao pravna država i kao država socijalne pravde“, zaključio je Dačić.

  Preview

  ANTIC I DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  ANTIC I DACIC

  Slide

  ANTIC I DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  ANTIC I DACIC

  Slide

  ANTIC I DACIC

  Slide

  ANTIC I DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  ANTIC I DACIC

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com