Gradovi

Dačić: Nisam zainteresovan da ponovo budem premijer

BEOGRAD – Lider Socijalističke partije Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da bez obizra na izborni rezultat na predstojećim parlamentarnim izborima nije zainteresovan da ponovo bude premijer, navevši da se „svi spremaju za predsedničke izbore“.

„Nisam zainteresovan da ponovo budem premijer, svi se spremamo za predsedničke izbore,“ rekao je Dačić u intervjuu za „Kurir“, zamoljen da prokomentariše hipotetičku situaciju u kojoj bi od njega zavisilo formiranje vlade.

Na pitanje da li to znači da je „njegova politička fantazija“ da bude predsednik, Dačić je preciziao da je rano da se o tome priča ali da će njegova stranka morati da ima kandidata za predsednika ako ne bude postojao drugačiji dogovor.

„Ne to nije fantazija. Moja stranka mora da ima kandidata za predsdnka osim ako se ne napravi dogovor da kao vladajuća koalicija imamo jednog kandidata,“ rekao je on.

Kada je reč o odnosu sa premijerom i liderom SNS Vučićem i izjavama stranačkih funkcionera u medijima, Dačić kaže da su bitni rezultati a ne impresije i da mu je cilj da partnerstvo sa SNS bude strateško.

„Sa Vučićem hoću da razgovarm o Srbij, Evropi, odnosima s Rusijom, a ne o tome ko je šta izjavio. Ali, palanka je nažalost, odlika Srbije.

Na pitanje da li bi želeo da pobedi Vučiha, on je rekao da je prirodno da svaka starnka želi da pobedi i da bi voleo da SPS ima više glasova od SNS.

„Ali s Vučićem hoću da budem strateški partner u Srbiji. Ja ne mogu da budem opozicija Srbiji i sve dok Vučić radi u interesu Srbije biću s njim,“ rekao je on.

Dačić demantuje da pravi bilo kakav tajni pakt sa Demokratama, jer kako kaže „ne zna kako bi mogao da pravi pakt sa nekim ko ne zna da li će da pređe cenzus.“

On takođe tvrdi da u SPS nema podela.

„Nema struja u SNS, ako ima nekih struja neka se suprotstave,“ rekao je Dačić koji smatra i da je nemoguće da neko preuzme njegovo mesto u stranci.

Foto Tanjug/O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh