Gradovi

Dačić: Nismo zadovoljni primenom Briselskog sporazuma

Dačić: Nismo zadovoljni kako se sprovode dogovori

BEOGRAD – Beograd nije zadovoljan sprovođenjem dogovora iz Brisela, jer ključni stvar nije sprovedena – nije formirana Zajednica srpskih opština, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

„Albanci to uporno izbegavaju, čas je politička kriza, demonstracije, Ustavni sud…Ono što smo se dogovorili mora biti sprovedeno i o tome će biti reči i na narednom susretu premijera“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle susreta sa potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom.

Dačić je iskoristi priliku da se još jednom osvrne na slučaj skrnavljenja paravoslavnog hrama u Prištini, rekavši da Priština ne želi da zaštiti srpsku baštinu, a da za to biva nagrađena podrškom velikog broja evropskih zemalja za prijem u Unesko.

„Kosovo je jedino mesto u Evropi gde hrišćanski hram koji, u prisustvu vlasti, biva pretvoren u javni toalet. Zamislite da se tako nešto dogodi sa muslimaskim hramom na Bliskom istoku. Ćutanje znači odobravanje, a Srbija to ne može da dozovli“, zaključio je Dačić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh