• Gradovi

  Dačić: Okupili smo se zbog budućnosti, a ne prošlosti

  NOVI SAD – Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao je danas Jedinstvenu Srbiju (JS) i Partiju ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) da na predstojeće lokalne i pokrajinske izbore ponovo izađu u koaliciji.

  Dačić je na obeležavanju 25. godina od osnivanja SPS-a, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, rekao da je koalicija socijalista sa JS i PUPS-om verovatno najdugotrajnija koalicija u političkom životu Srbije.

  „Sa ovog mesta javno pozivam JS i PUPS da ponovo zajedno u koaliciji izađemo na predstojeće izbore“, rekao je Dačic obraćajući se prisutnima na šta je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma sa mesta odgovorio: „Evo ja odmah prihvatam poziv.

  Dačić je naglasio da je SPS spreman za lokalne i pokrajnske izbore ali da, kako je kazao, što se njih tiče mogu biti raspisani i republički izbori.

  „Zamolio bih sve članove stranke da ne veruju u sve ono što pišu mediji, jer da je sve tačno ja bih već sto puta bio mrtav koliko su me puta optuživali i koliko su puta govorili da je SPS pred raspadanjem, a to uopšte nije tačno i videće mnogi da je SPS izuzetno jak“, rekao je Dačić.

  Nema koalicije sa SNS, uzeli bi više od 60 odsto

  Lider Socijalističke partije Srbije izjavio ja da socijalisti neće ulaziti u predizbornu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, ali je ocenio da bi takva koalicija na izborima sigurno osvojila više od 60 odsto glasova.

  Dačić je rekao da mediji poslednjih dana, iz nepoznatih razloga, pišu da SNS poziva SPS u predizbornu koaliciju što, kako je naglasio, nije tačno.

  „Iz takvih natpisa vidi se da se plaše takve koalicije, jer bi ona sigurno osvojila više od 60 odsto glasova, a to bi potpuno obesmislilo izbore, pa da izbori ne bi bili obesmišljeni, ipak ćemo ići na dve liste“, rekao je Dačić.

  On je kazao da socijalisti svom partneru u vladi – SNS-u, poručuju da je SPS korektan partner i da želi da bude kreator političkih odluka, kao i da daje predloge o nekim političkim rešenjima.

  „Ne želimo da kompletan teret svalimo na leđa premijera Aleksandra Vučića, već želimo da svojim predlozima pomognemo i da podelimo deo odgovornosti i budemo kreatori politike“, rekao je Dačić.

  Preview

  PRISTALICE SPS

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  DUSAN BAJATOVIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  Slide

  IVICA DACIC

  PRISTALICE SPS

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com