Politika

Dačić opoziciji: Duplo golo ne donosi ništa novo

dačić,spsFoto: Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Lider socijalista je opoziciji poručio da „duplo golo ne može doneti ništa novo“.

U Davosu o svemu

Na pitanje šta očekuje od nastupa Srbije na ekonomskom forumu u Davosu, Dačić je odgovorio da će premijer Aleksandar Vučić na tom forumu imati niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima i predstavnicima brojnih institucija. „U tom pogledu premijer je rekao da će iskoristiti vreme u Davosu da razgovara čak i o emigrantskim temama sa evropskim zvaničnicima“, rekao je Dačić.

Dačić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da Vlada Srbije, uprkos raspisivanju izbora, nastavlja svoje redovne aktivnosti nesmanjenim žarom i snagom sve do održavanja izbora, pa i posle toga.

„Nema potrebe da Vlada Srbije smanjuje svoje aktivnosti, pošto sam ubeđen da će posle izbora nastaviti svoje aktivnosti. Ubeđen sam da će lista gospodina Vučića, SNS i njihovi koalicioni partneri i lista koju ću ja voditi sa našim koalicionim partnerima, imati sigurno najmanje 60 odsto mandata u republičkoj skupštini“, rekao je Dačić.

Kada je reč o ujedinjavanju opozicije, lider socijalista je istakao da nije dovoljno samo ujediniti se, već da je tu važno i pitanje kvaliteta, ponude i alternative.

„Neki govore da se ovde odlučuje o evropskom ili proruskom putu. Vlada Srbije vodila je uspešnu politiku, i dalje smo na evropskom putu, otvaramo poglavlja, ali imamo dobre odnose sa Rusijom, Kinom i ostalima, dok istovremeno štitimo naše nacionalne interese“, rekao je Dačić.

On je naveo da je to rezultat dosledne politike aktuelne vlade.

„Zato, ne bih želeo nikoga da vređam, ali ponekad mi se čini da su ljudi u opoziciji malo pomešali lončiće. Kažu da ću da idem u opoziciju. Idem na izbore ne da bih bio u vladi u senci, jer su oni majstori za vladu u senci. Duplo golo ne može da da ništa novo, i mogu da se ujedinjuju koliko hoće“, istakao je Dačić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh