Politika

Dačić: otići ću, ako SPS-u ne značim ništa

BEOGRAD – Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da će iskoristi Vaskrs da razmisli „o svemu i o svojim daljim potezima“ i da će otići iz SPS-a ako ne znači ništa toj stranci, piše danas Kurir.

Povodom saznanja Kurira da se Dačiću „drma fotelja“ jer njegovi najbliži saradnici pokušavaju da ga svrgnu s tog mesta nezadovoljni rezultatima posle izbora, lider SPS- je rekao da svako ima pravo da pokreće pitanje njegovog opstanka u stranci i da se tome neće protiviti.

„Ne bežim od toga. Na sednici Glavnog odbora biće analiza izbora, odgovornost i dalji plan aktivnosti. Ako SPS-u ne značim ništa, sam ću otići“, poručio je Dačić.

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović tvrdi za Kurir da u toj stranci nema raskola.

„Ja sam Dačićev najbliži saradnik i nikad ga nisam rušila. To su gluposti, kakvo nezadovoljstvo u stranci i raskol… To je potpuna insinuacija“, poručila je Đukić Dejanović.

Na pitanje zašto Branko Ružić potencira da bi voleo da je SPS u opoziciji, Đukić dejanović kaže da „ne zna“ šta je mislio kad je to rekao niti da ga je čula da je to rekao.

Kurir u današnjem izdanju navodi da su u SPS-u napravljeni tabori, a da struju koja bi volela Dačiću da vidi leđa navodno predvode Branko Ružić i Novica Tončev.

„Analiziraju se detaljno rezultati na izborima, a priča se i o tome da će doći do seče u stranci. Do toga će doći ako ostanemo na vlasti, a ukoliko SPS ode u opoziciju, neće ni biti važno šta će se sada dogoditi u vezi s tim“, rekao je neimenovani izvor Kurira nakon jučerašnje sednice Predsedništva SPS.

Ružić je odmah posle izbornih rezultata izjavio da bi voleo da SPS ode u opoziciju, dok je Tončev javno nezadovoljan izbornim rezultatima, dodaje Kurir i navodi da Ruzić nije bio dostupan za komentar.

Tončev, međutim, tvrdi da nema nameru da ruši Dačića jer je upravo zbog njega ušao u SPS.

„Ne zalažem se za to da se menja Dačić, nego neki njegovi saradnici koji nisu imali rezultate na izborima“, rekao je Tončev, ali se, navodi Kurir, ogradio od Ružićeve želje da bi voleo da je SPS u opoziciji.

„Savetovaću Dačiću da smeni sve potpredsednike, članove Predsedništva i tako dalje, sve koji nisu imali rezultate na izborima, a nisam nikad pomislio da Dačić treba da ode“, poručuje Tončev.

Na pitanje koji su to socijalisti, odgovara da ne zna jer nema rezultate ispred sebe.

Foto Tanjug/ O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh