• Novosti online

  Dačić: Predložiću uvodjenje Dana srpske zastave ako niko ne reaguje na najave ujedinjenja …

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se uvede Dan srpske zastave koji će biti obeležavan u Srbiji i okolnim zemljama u kojima Srbi žive ukoliko medjunarodna zajednica ne reaguje na najave iz Prištine i Tirane o albanskom ujedinjenju.

  „Iz medjunarodne zajednice su podržali Kosovo navodno zog samoopredeljenja ali ne reaguju kada (Edi) Rama i (Ramuš) Haradinaj objavljuju ujedinjenje Albanije i Kosova“, kazao je Dačić novinarima posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Libana Žibranom Basilom.

  Dačić je kazao i da pozitivno gleda na kritike koje su Vašington i EU uputile Prištini zbog odluke o povećanju taksi za uvoz robe iz centralne Srbije ali i dodao da u vezi sa tim želi da vidi „konkretan efekat“.

  „Ne misli valjda neko da ćemo pričati o drugim temama dok se takse ne ukinu. Priština je time namerno zaoštrila situaciju kako bi stvorila novu realnost za nastavak pregovora“, rekao je ministar.

  On je poručio „onima koji su porodili političkog monstruma u Prištini, da kontrolišu svoje čedo“.

  „Taj monstrum može nekada da pomisli da ima više snage nego što je realno, ali je nemoguće da Priština ne posluša šta joj kaže Vašington“, kazao je Dačić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com