Gradovi

Dačić primio meksičkog ambasadora u oproštajnu posetu

Ambasador Meksika u Beogradu Hose Evaristo Ramon Šilotl Ramires danas je, u razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, preneo uverenje da meksička vlada neće menjati stav prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

BEOGRAD – Ambasador Meksika u Beogradu Hose Evaristo Ramon Šilotl Ramires danas je, u razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, preneo uverenje da meksička vlada neće menjati stav prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

Dačić, koji je danas primio Šilotla Ramiresa u oproštajnu posetu, posebno je zahvalio na principijelnoj podršci Meksika teritorijalnom integritetu Srbije i njenim vitalnim interesima na Kosovu i Metohiji.

S tim u vezi, ministar Dačić je preneo da Srbija posebno ceni glasanje Meksika protiv članstva tzv. Kosova u Unesku, pišeu saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je, takođe, zahvalio na dosadašnjem angažovanju i doprinosu koji je ambasador Šalotl Ramires dao unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa.

U saopštenju se dodaje da su sagovornici izrazili zadovoljstvo zbog odličnih političkih odnosa i razumevanja po svim pitanjima od značaja za dve zemlje, posebno imajući u vidu da se ove godine navršava 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Meksika.

Dačić i Šilotl Ramires su podvukli spremnost za nastavak konstruktivnog političkog dijaloga na svim nivoima i stvaranje odgovarajućih uslova za konkretne korake u cilju unapređenja saradnje u svim oblastima, a naročito u ekonomskoj sferi.

Ambasador Šilotl Ramires zahvalio je na srdačnom prijemu tokom njegovog mandata u Srbiji i istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i što svoju diplomatsku karijeru završava u našoj zemlji.

On je, takođe, „izrazio je nadu i čvrsto uverenje da će se pozitivan trend saradnje i u budućnosti nastaviti i preneo uverenje da meksička Vlada neće menjati stav prema jedinsteno proglašenoj nezavisnosti Kosova“, dodaje se u saopštenju.

Preview

HOSE EVARISTO RAMIRES I IVICA DACIC

Slide

HOSE EVARISTO RAMIRES I IVICA DACIC

Slide

HOSE EVARISTO RAMIRES I IVICA DACIC

Slide

HOSE EVARISTO RAMIRES I IVICA DACIC

HOSE EVARISTO RAMIRES I IVICA DACIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh