Gradovi

Dačić: Situacija u Srbiji stabilna

BEOGRAD – Situacija u Srbiji je za sad normalna i stabilna kada je reč o migrantskoj krizi, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić napominjući da bi bilo dobro da naša zemlja bude uključena u razgovore o rešavanju tog pitanja u Evropi.

Na pitanje o rezultatima jučerašnjeg samita EU i Turske o migrantskoj krizi, on je konstatovao da EU teško dolazi do jedinstvenog stava.

„Mi juče nismo bili pozvani na samit i ne znamo da li iz toga proističe nešto novo za nas“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

On je podsetio da među državama regiona postoji dogovor o međusobnoj komunikaciji i informisanju o novim odlukama kako bi se usklađivale mere.

„Za sada ništa novo se nije desilo“, rekao je on i izrazio nadu da će jedinstven odgovor EU dovesti do deeskalacije migrantske krize i da se ne neće doći u situaciju da veliki broj mogranata ne zna gde će dalje.

Oni, kako je istakao, niti žele niti mogu da ostanu u našoj zemlji.

„Što se tiče Srbije, za sada je situacija normalna i stabilna, mislim da će se nastaviti razgovori u okviru EU uključujući Tursku ali bi bilo dobro da svi mi budemo uključeni u te razgovore“, rekao je Dačić.

Foto Tanjug/ N.Milošević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh