• Gradovi

  Dačić u Dubrovniku: Važno da u regionu postoji dijalog

  Prvi potpresednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Dubrovniku da je važno da svi u regionu budu spremni da traže zajedničke interese, da postoji dijalog i da se traži zajednički pogled na budućnost, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

  Dačić je u Dubrovniku juče učestvovao na sastanku ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi a danas na Dubrovnik forumu, gde je govorio na uvodnom panelu.

  „Posebno sam naglasio da treba svi u regionu da budemo spremni da tražimo zajedničke interese, da je veoma važno da postoji dijalog, kao i da je veoma potrebno da se traže zajednički pogledi na budućnost, rekao je Dačić o svom nastupu na Dubrovnik forumu.

  Sastanci Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Dubrovniku označili su završetak jednogodišnjeg hrvatskog predsedavanja, a naredni predsedavajući Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi je Slovenija.

  „Ova dva dana bila su u znaku Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi kojom je predsedavala Hrvatska“, rekao je Dačić i naveo da su Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on učestvovali, svako u svom segmentu, na jučerašnjim sastancima SEECP-a.

  Dolaskom u Dubrovnik, predsednik Aleksandar Vučić i ja smo pokazali da nam je stalo do dobrih odnosa sa Hrvatskom, rekao je Dačić i dodao da je važno definisati koja pitanja su stvar prošlosti, kojim pitanjima treba da se bavimo sada i u budućnosti.

  „Važno je da se dobar trend u našim odnosima, koji je nastao susretom predsednika Vučića sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, njenim dolaskom na inauguraciju i dolaskom predsednika Vučića u Dubrovnik, da taj trend bude nastavljen i da to iskoristimo za budućnost naših odnosa sa Hrvatskom“, dodao je Dačić.

  Dačić koji je i ministar spoljnih poslova Srbije, naglasio je i da je važno je da postoje takv sastanci i dijalog i da se „ostavlja što manje prostora za krizne situacije“.

  Šef srpske diplomatije rekao je i da treba imati u vidu da je EU najpopularnija na Balkanu, upravo zato što se svuda preispituje način funkcionisanja EU.

  Ovogodišnji Dubrovnik forum je na temu „Jadransko-mediteranska saradnja i sigurnost u jugoistočnoj Evropi“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com