• Gradovi

  Dačić: U Srbiji zakonom izjednačiti plate žena i muškaraca

   

   

  Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić večeras se založio za donošenje zakonskog rešenja u Srbiji, po ugledu na Island, u kome bi muškarcima i ženama bile garantovane iste plate za isti posao.

  On je, uoči izborne konferencije Foruma žena SPS-a izrazio očekivanje i da će to stranačko telo pokrenuti inicijativu o usvajanju takvog zakona.

  Dačić je rekao i da se SPS i on lično zalažu za sprečavanje svake vrste diskriminacije svih u društvu, a u sklopu toga i za obezbedjivanje istih plata za žene i muškarce koji obavljaju isti posao.

  Prema njegovim rečima, ako se zalažemo za sprečavanje svih vidova diskriminacije uključujući i za prava LGBT osoba onda je neophodno da u 21. veku omogućimo i da žene i muškarci imaju iste plate za isti posao.

  „Ja o tome pričam godinama ali postoje neka istraživanaj da to nije tako“, rekao je Dačić.

  Socijalisti spremni za sve izbore

  Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je da predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) večeras neće promeniti stav svog lidera Aleksandra Vučića o neodržavanju vanrednih parlamentarnih izbora istvoremeno sa beogradskim.

  Dačić je istovremeno, citirajući parolu iz vremena Josipa Broza Tita „ništa nas ne sme iznenaditi“, naglasio i da su socijalisti spremni i za gradske i za parlamentarne izbore.

  Upitan da li očekuje da će predsedništvo SNS promeniti svoju prethodnu i odluku Vučića da nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori on je zamolio novinare da mu, kako je rekao, postavljaju ozbiljnija pitanja.

  On je, uoči izborne konferencije Foruma žena SPS-a u stranačkoj centrali na Studentskom trgu rekao i da će poštovati stav predsedništva SNS u slučaju da odluči da zajedno sa beogradskim budu održani i vanredni parlamentarni izbori.

  Dačić je podsetio i da je Glavni odbor SPS odlučio da stranka na beogradske izbore izadje na listi sa SNS ili odvojeno, u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, a u tom slučaju kandidat za gradonačelnika Beograda biće funkcioner SPS Aleksandar Antić.

  Lider socijalista izrazio je uverenje u izborni uspeh SPS i SNS u oba slučaja, odnosno da će moći da formiraju novu gradsku vlast, bez obzira da li će izaći na izbore odvojeno ili na istoj listi.

  On je podsetio i da je na prethodnim beogradskim izborima SPS samostalno osvojio 11 odsto glasova i izrazio uverenje u dobar rezultat na predstojećim izborima koji treba da budu održani u martu ove godine.

  Dačić je odbacio mogućnost koalicije SPS sa Srpskom radikalnom strankom na beogradskim izborima uz napomenu da su o tome uglavnom pisali novinari.

  Prema njegovim rečima, SPS i SRS su izašli zajedno na lokalnim izborima u Mionici, što je opozicija iskoristila da govori o nekoj „crveno-crnoj koaliciji“ iz davno prošlih vremena.

  Dačić je rekao i da je opozcija time pokušala da „istorijsku lupu“ usmeri na davno prošlo vreme sa perioda vlasti Demokratske stranke Borisa Tadića i Dragana Djilasa.

  Predsedništvo SNS večeras zaseda u stranačkoj centrali na Novom Beogradu a razgovara se o listi za beogradske izbore i o mogućim vanrednim parlamentarnim izborima.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com