• Gradovi

  Dačić: Uspesi – otvaranje poglavlja, OEBS, Unesko

  BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavio je danas nadležnom skupštinskom odboru izveštaj o radu Ministarstva od 1. januara do 30. septembra, i kao posebne uspehe na međunarodnom planu naveo otvaranje poglavanja 32 i 35, uspešno predsedavanje OEBS-om u složenim međunarodnim okolnostima i sprečavanje članstva takozvanog „Kosova“ u Unesko.

  Odbor za spoljne poslove danas je održao sednicu na kojoj je razmatran Izveštaj o radu Ministarstva spoljnih poslova Srbije u navedenom periodu, navodi se u saopštenju Odbora.

  Dačić, koji je prvi potpredsednik vlade, je članovima Odbora predstavio rezultate rada Ministarstva u izveštajnom periodu, navodeći da je Ministarstvo bilo angažovano na ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva Srbije.

  Među tim ciljevima su integracije u EU, razvoj i unapređenje odnosa i saradnje sa državama regiona, najuticajnijim državama i drugim partnerima u međunarodnoj zajednici, kao i očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

  U navedenom periodu, Srbija je zvanično preuzela i sprovodila predsedavanje Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju.

  Dačić je podneo i izveštaj o organizacionim i finansijskim elementima održavanja sastanka Ministarskog saveta u Beogradu.

  Odbor je jednoglasno prihvatio Izveštaj o radu Ministarstva spoljnih poslova od 1. januara do 30. septembra.

  Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com