Gradovi

Dačić: Zahvalnost na holandskoj podršci evrointegracijama

Sastanak ministra Dačića sa ministarkom za spoljnu trgovinu i razvojnu saradnju Kraljevine Holandije, Lilian Plumen.

BEOGRAD – Bilateralni odnosi Srbije i Holandije su u usponu i bez otvorenih pitanja, saglasili su se danas prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić i holandska ministarka za spoljnu trgovinu i razvojnu saradnju Lilijan Plumen.

Dačić i Plumenova, koja bovariu poseti Srbiji, saglasili su se istakli su da postoji prostor za dalje unapređenje odnosa, posebno u oblasti ekonomske saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić zahvalio je na holandskoj podršci evrointegracijama Srbije i izrazio uverenje da će se tokom holandsog predsedavanja Savetu Evropske unije otvoriti naredna poglavlja u pregovorima.

Plumen je prenela spremnost Holandije da nastavi da podržava Srbiju na putu integracije u EU. Ona je posebno istakla da Holandija prepoznaje rešenost Srbije da istraje u sveobuhvatnim reformama.

Ministri su razmenili mišljenja o migrantskoj krizi, istakavši da se postignuti dogovori moraju implementirati.

Ministar Dačić je naglasio da je neophodno da Srbija bude blagovremeno obaveštena o merama koje će pojedine zemlje EU preduzimati.

Ministarka Plumen posebno je zahvalila za pomoć koju Srbija pruža izbeglicama, u šta se i lično uverila tokom posete Šidu, tokom koje je uručila 4.000 vreća za spavanje i četiri ambulantna vozila, kao donaciju Holandije.

Plumen boravi u dvodnevnoj poseti Austriji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji kako bi razgovarala o migrantskoj krizi. Ona će učestvovati na sastanku Evropskog saveta krajem sledeće nedelje na kom će migrantska kriza biti jedna od ključnih tema.

Foto Ministarstvo spoljnih poslova

Preview

LILIJAN PLUMEN I IVICA DACIC

Slide

LILIJAN PLUMEN I IVICA DACIC

Slide

LILIJAN PLUMEN I IVICA DACIC

Slide

LILIJAN PLUMEN I IVICA DACIC

Slide

LILIJAN PLUMEN I IVICA DACIC

Slide

LILIJAN PLUMEN I IVICA DACIC

LILIJAN PLUMEN I IVICA DACIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh