Novosti online

Дајте аргументе, уместо личних напада

Фискални савет саопштио је да је Ана Брнабић, потпредседница управног одбора НАЛЕД-а, текстом објављеним у листовима „Данас” (8. 3. 2016) и „Политика” (9. 3. 2016) грубо напала члана Фискалног савета Николу Алтипармакова, спуштајући дискусију од јавног интереса (увођење онлајн фискализације) на лични ниво.

„Фискални савет, као институција, чврсто стоји иза ставова да онлајн фискализација представља огроман трошак за грађане и да је њен утицај на сузбијање сиве економије у најмању руку неизвестан. Такво мишљење смо изнели и у извештају ’Оцена фискалне стратегије за 2016. годину и проблеми у спровођењу структурних реформи’. НАЛЕД покушава да дискредитује ове ставове нападима на члана Фискалног савета, што је потпуно непримерено и Фискални савет на такав начин неће да полемише”, стоји у саопштењу.

Фискални савет позива НАЛЕД да расправу врати на праву тему. Односно, да се изјасни да ли је за увођење онлајн фискализације у Србији и, ако заступа тај став, да јавно објави своје анализе које би недвосмислено показале да је то у јавном интересу. У супротном, уколико то не учини, доводе се у сумњу мотиви НАЛЕД-а да пропагира ову меру.

Фискални савет на основу свих доступних информација и анализа, у које је имао увид, не види јавни интерес у увођењу онлајн фискализације. У Савету се, како наводе, неће више оглашавати на тему исплативости увођења онлајн фискализације све док јавно не буде објављена професионално урађена и компетентна анализа која би поткрепила оправданост ове мере.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh