Novosti online

Дан државности Србије обележен у Скопљу

СКОПЉЕ – Дан државности Србије свечано је вечерас обележен у Скопљу културним програмом који је одржан у Македонском националном театру. Амбасадорка Србије Душанка Дивјак-Томић је рекла да је, борећи се за очување сопственог државног интегритета и територијалне целовитости, Србија доследна на путу јачања мира и сарадње, посебно у свом непосредном окружењу. „Наша визија Балкана, који је исувише дуго био препознатљив као буре барута, јесте Балкан као оаза мира, пијатељства и сарадње између свих балканских држава”, рекла је српска амабасадорка. у Македонији.

Србија, како је истакла, остаје активни део тих стремљења чврсто уверена да је то у најбољем интересу стабилности и напретка Балкана. „Отуда, логично је желимо да Република Србија, као и Република Македонија и читав наш регион, што пре остваре подударне стратешке циљеве и да формално постанемо део европксе породице развијених држава” рекла је амбасадорка у Македонији Душанка Дивјак-Томић.

Обележавању Дана државности Србије у Македонском навионалном театру у Скопљу присуствовали су председник Скупштине Македоније Трајко Вељановски, представници дипломатског кора и јавног живота Македоније. Поред пригодног културног програма који је је прусутне повео на симбилочно путовање кроз историју савремене Србије, одржана је и модна ревија српске модне куће Мона.

Бета

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh