• Gradovi

  Danas: Napadnuta novinarka Lidija Valtner dala izjavu Tužilaštvu

  Novinarka lista „Danas“ Lidija Valtner dala je izjavu pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu o napada na nju dok je ispred Skupštine Srbije u sredu uzimala izjavu čoveka koji je udaljen sa skupa jer je imao transparent protiv vlasti, piše list „Danas“ u izdanju od subote, 3. juna.

  List piše da je Lidija Valtner dala izjavu o tome šta joj s dogodilo tokom ceremonije polaganja zakletve i stupanja na dužnost predsednika Republike Aleksandra Vučića.

  Nju su, kako navodi, aktivisti i obezbedjenje Srpske napredne stranke najpre fizički i verbalno napali, pokušavajući da joj otmu telefon dok je htela da snimi „njihovo nasilje nad jednim demonstrantom“, a potom su je od gurali od platoa ispred Skupštine Srbije do Pionirskog parka.

  „Tužiteljka je bila korektna, saslušala je šta imam da kažem, sastavili smo zapisnik, priložili dokaze, i sada je na potezu policija“, rekla je ona.

  Vučić je u sredu, 31. maja dao svečanu zakletvu, preuzimajući dužnost predsednika Republike, a ispred parlamenta su se okupile njegove pristalice.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com