• Gradovi

  Danas odluka o zajednici srpskih opština

  PRIŠTINA – Očekuje se da će Ustavni sud Ksoova danas objaviti odluku o Asocijaciji srpskih opština, objavila je prištinska gazeta Blic.

  Izvori ovog lista su naglasili da do juče nije postignuit konsenzus među sudijama ovog suda oko usaglašenosti ZSO sa Ustavom Kosova.

  „Po svim nagoveštajima sud bi danas mogao da objavi odluku o Asocijaciji srpskih opština. Do juče među sudijama nije bilo konsenzusa u vezi Asocijacije“, rekao je za Gazeta Blic izvor blizak ovom sudu.

  Predsednica se pre nekoliko dana obratila najvišoj pravosudnoj instituciji za interpretaciju sporazuma postignutog između premijera Kosova Ise Mustafe i Srbije Aleksandra Vučićao Asocijaciji srpskih opština u avgustu ove godine.

  Opozicione partije su ocenile da je postizanje ovog sporazuma vrlo štetno po zemlju.

  Tri opozicione partije, Samoopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo su izabrale bacanje suzavca kao jedino sredstvo ovog sporazuma sa Srbijom i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom za koje smatraju da su štetni po zemlju.

  Protiv ovakvog delovanja opozicije je reagovalo i državno tužilaštvo tako čto je uhapsilo 13 poslanika.

  Opozicija je najavila da će, ukoliko Ustavni sud ne bude oborio sporazum o ZSO pojačati svoje aktivnosti u znak protivljenja.

  Foto TANJUG/S. Radovanović, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com