Gradovi

Danas se obeležava Međunarodni dan dronova

BEOGRAD – Međunarodni dan dronova obeležava se danas u preko 150 zemalja, a u raznim aktivnostima na obeležavanju ovog najbrže rastućeg segmenta avijacije učestvovaće skoro 40.000 ljudi.

Kako je danas saopštilo srpsko udruženje koje okuplja pilote i vlasnike dronova “Nacionalni klaster bespilotnih letelica”, stotine udruženja, timova i pojedinaca organizovaće događaje, druženja i edukovati sve one koji žele da saznaju nešto više o ovoj aktivnosti koja postaje sve pristupačnija.

Oni navode da u Srbiji trenutno postoji oko 3.000 dronova i da ove bespilotne letelice služe kako za razonodu tako i za ozbiljne privredne i bezbednosne primene.

Dronovi se koriste u filmskoj i TV industriji, oni nadziru teško pristupačne teritorije i ostaju u vazduhu mnogo duže nego što bi to bile u stanju letelice sa ljudskom posadom, kažu iz Klastera bespilotnih letelica.

Oni podsećaju da je Srbija regulisala bezbednu upotrebu dronova, i da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva uveo obavezu da ih vlasnici na jednostavan način registruju.

Foto/Nacionalni klaster BPL

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh