Gradovi

Danas sednica Skupštine Kosova

PRIŠTINA – Kosovska skupština trebalo bi danas da nastavi rad, a na dnevnom redu ne bi trebalo da se nađe glasanje za izbor kosovskog predsednika.

Kako prenose prištinski elektronski mediji, na dnevnom redu sednice koja bi trebalo da počne u 14 časova, a na dnevnom redu bi trebalo da budu tačke koje nisu razmatrane na prošloj sednici s obzirom na to da je opozicija prošle sednice ponovo blokirala rad parlamenta.

Poslanici bi trebalo da se izjasne o Nacrtu zakona o potvrdivanju Sporazuma o zajmu izmedu Vlade Kosova i Evropske banke za obnovu i razvoj, o predloženom amandmanu 25 na Ustav Kosova, kao i da razmatraju Nacrt zakona o visokom obrazovanju.

Na dnevnom redu je razmatranje Izveštaja Komisije za ekonomski razvoj, infrastrukturu, trgovinu i industriju, Izveštaja Komisije za unutrašnje poslove, bezbednost i nadzor bezbednosnih snaga Kosova i razmatranje Izveštaja Komisije za poljoprivredu, šumarstvo, životnu sredinu i prostorno planiranje.

Ispred zgrade kosovskog parlamenta od juče protestuje kosovska opozicija koja ne odustaje od blokade i protivi se izbori Tačija za predsednika, formiranju Zajednice srpskih opština i sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Zbog protivljenja opozicije kosovski parlament je u blokadi od oktobra prošle godine.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh