• Južna Srbija

  ДАНИ БАНИЦЕ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

  Туристичка организација Беле Паланке, као и ранијих година, организоваће Гастро-туристичку манифестацију „Дани банице 2017“ у периоду од 11. до 13. августа 2017. године у Белој Паланци у прелепом амбијенту парка „Врело“, са жељом да на овај начин да свој допринос очувању традиције овог краја и старе кулинарске рецепте наших бака који су се вековима преносили с колена на колено, али и да понуди бројним посетиоцима добру забаву.

  Ове године ће манифестација окупити рекордних 300 такмичара из неколико земаља и више хиљада посетиоца.

  У оквиру такмичарског дела биће додељене нагаде за три најбоље банице у све четири категорије (слана традиционална, слатка тредиционална, интегрална и креативна), најлепше аранжиран сто.

  Стручни жири ће чинити представници Асоцијације шефова кухиња Србије, Бугарске и Румуније. Промотер манифестације је Ненад Гладић – Лепи Брка (емисија „Гастро номад“ – РТС).

  Поред такмичарског дела биће приређен и ревијални део у коме ће се на својим штандовима представити локалне туристичке организације са својим понудама, али и бројна удружења, занаталије, сувенир шопови, приватни предузетници и појединци.

  У оквиру ревијалног дела посетиоци ће имати прилику да узму учешћа у радионици израде баница, „Дечјој олимпијади у изради банице“ али и да пробају специјалитете овог краја: јела од белопаланачке паприке „вртке“, извиђачки пасуљ, ловачку мућакалицу, голубарску мућкалицу, рибарски колић итд.

  Последњег дана манифестације биће служена и „џиновска баница“ припремљена од стране прошлогодишњег победника манифестације.

  Све три вечери одржавања манифестације биће праћене културно уметничким програмом и то: Фолклорни ансамбли из Бугарске и Србије (петак) на летњој позорници на Врелу и концерти Зорице Брунцлик (субота) и концерт Дејана Петровића и Биг Бенда (недеља) у на великој бини у центру града.

  Користимо прилику да вас позовемо на прес конференцију која ће бити одржана главног дана, у суботу 12. августа, на терену одржавања манифестације у башти ресторана „Врело у Белој Паланци, са почетком у 17.30 часова, на којој ће сви присутни моћи да из „прве руке“ добију бројне информације о самој манифестацији, њеним посетиоцима, гостима и учесницима.

  На прес конференцији говориће о манифестацији: Горан Миљковић (председник Општине Бела Паланка), Милосав Поповић (директор ТО Бела Паланка), Јордан Настановић (члан УО Кулинарске федерације Србије и председник судијског тима), Ненад Гладић – Лепи Брка („Гастро Номад“  РТС), ТО Бела Паланка), Константин Раду Зарнеску (генерални менаџер Асоцијације шефова кувара Румуније), Јасмина Голубовић (представник Удружења „Мирис завичаја“),  и Младен Цветковић (PR манифестације).

  Након прес конференције биће одржана презентација Програма развоја туризма општине Бела Паланка са акционим планом од 2017 до 2021. године од стране проф.др. Бранка Красојевића, директора агенције за консалтинг и менаџмент  „Саветник у туризму“.

  Љ.П.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com