• Gradovi

  Dani Vranja

  Na sednici Organizacionog odbora manifestacije ,,Dani Vranja“, kojom je predsedavao dr Dejan Tričković predsednik Skupštine grada, usvojen je zvanični program.

  ,,Dani Vranja“ počinju u sredu 22. avgusta  kada je na gradskom šetalištu planirano  otvaranje  salona knjiga, etno sajma i izložbe duboreza učenika Tehničke škole.

  U popodnevnim satima planiran je defile folklornih ansambala i trubačkih orkestara centralnim ulicama grada, koji će nakon toga  nastupiti na centralnoj bini ispred Galerije Narodnog muzeja.

  U četvrtak 23. avgusta na Narodnom univerzitetu biće otvorena Škola pletenja, heklanja i ukrasnog veza.

  U popodnevnim satima na Trgu Staniše Stošića planirana je prezentacija tradicionalne kuhinje i takmičenje u spremanju samse.

  U nastavku programa u Galeriji Narodnog univerziteta biće otvorena izložba „Ko je Malvina Hofman“ kao deo projekta ,,Srbija, rat i plakat“, dok je na centralnoj bini planiran nastup hora muzičke čkole ,,Stevan Mokranjac“.

  Na večernjoj sceni  biće održano veče ,,Vranjski merak-pesme na mesečini“ kada će nastupiti i  Stojadin Diki Trajković, Čeda Marković, Branimir Stošić Kace, Snežana Savić i bend ,,Uno momento“.

  U petak 24. avgusta predviđen je nastup plesne grupe ,,Fenix“, dečja predstava ,,Tri praseta“ u izvođenju pozorišta ,,Bora Stanković“ i književno veče koje će biti održano u dvorištu kuće Bore Stankovića.

  Planiran je i koncert grupe „VED“. Na večernjoj sceni nastupiće estradna umetnica Dragana Mirković. U subotu 25. avgusta planirano je izvođenje dečje predstave ,,Pepeljuga“ i nastup Karnevalske grupe iz Leskovca.

  Na centralnoj bini u večernjim satima planiran je koncert pevačice Ane Kokić.

  Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju 26. avgusta,  biće izvedena predstava ,,Ruža uvela“ pozorišta ,,Bora Stanković“, a na zatvaranju manifestacije nastupiće  Dženan Lončarević.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com