Svet

Davutoglu: Nove bezbednosne mere u Turskoj

„Uvodimo promene na polju bezbednosti“, saopštio je Davutoglu nakon petočasovnog sastanka u Ankari sa šefovima bezbednosnih službi i dodao da je u pripremi aniteroristički „akcioni plan“, prenela je agencija AFP.

ahmed davutoglu

Davutoglu je naveo da će u sklopu novog plana biti raspoređeno više pripadnika bezbednosti i da će njihovo prisustvo će biti „vidljivije“, ali je i pozvao građane da urade ono što je njihova dužnost i da budu na oprezu.

„Terorističke grupe imaju za cilj da uzrokuju traume i haos među građanima. Moramo svi da pomognemo bezbednosnim snagama. Napori za održavanje bezbednosti neće biti uspešni bez podrške naroda“, istakao je turski premijer.

On je, takođe, odbacio priznanje odgovornosti za napad u Ankari, koji je objavila kurdska militantna grupa „Jastrebovi slobode Kurdistana“.

Ta grupa je u pertak u saopštenju na svom sajtu navela da je bombaški napad u Ankari odgovor na politiku turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i najavila da će nastaviti svoje napade.

Turska vlada, međutim, tvrdi da su za napad odgovorni Partija demokratskog ujedinjena (PYD) sirijskih Kurda, kao i njene oružane snage „Jedinice za zaštitu naroda“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh