Gradovi

Davutoglu: Rusija se ponaša kao teroristička organizacija

ANKARA – Turski premijer Ahmet Davutoglu je danas optužio Rusiju da se ponaša kao „teroristička organizacija“ u Siriji i obećao snažan odgovor.

„Ukoliko Rusija nastavi da se ponaša kao teroristička organizacija i bude terala civile da beže, na to ćemo odlučno odgovoriti“, rekao je Davutoglu novinarima u Kijevu, a prenela je agencija AFP.

On je takođe izjavio da je ruska balistička raketa danas pogodila školu i bolnicu u gradu Azaz na severu Sirije i da je u tom napadu poginuo veliki broj civila, uključujući decu.

Premijer Turske je rekao da su Rusija i kurdske oružane snage u SIriji YPG zatvorili humanitarnu granicu severno od Alepa i da je cilj zvanične Moskve da međunarodnoj zajednici ostavi samo dve mogućnosti u Siriji: predsednika Sirije Bašara al-Asada i takozvanu Islamsku državu.

Davutoglu, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Ukrajini, istakao je i da će njegova zemlja nastaviti da se sveti YPG-u, čije pozicije turska vojska poslednjih dana granatira sa svoje strane granicu, ukoliko te snage budu nastavile sa napadima na grad Azaz.

Foto AP/arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh